Aquest petit blog espera ésser una llibreta de peripècies conjunta entre l'Ona i el Gorka durant els nostres viatges, exiliats com som i serem... i de bon gust!!!
"Alguns pensen que fan un viatge, però en realitat, és el viatge que et fa, o et desfà" (N. Bouvier)

Atenes, el tastet grec

[del 19 al 25 d'octubre de 2008]



Ara si que ja hem començat! Encara que no estiguem completament exiliats d’occident, ja estem una mica més a prop d’Orient...

Primera parada: Atenes, bressol de civilitzacions mil•lenàries i dels seus pedrots històrics.

La primera nit vam ser rebuts pel confortable aeroport atenenc, on vam dormir l’un pel terra i l’altra a sobre d’uns bancs com un parell d’angelets (molt cansats de les low cost que no donen ni aigua als viatgers). Millor rebuda ens va donar la Lena i més tard el seu fill de set anys, l’Angelos. Una entranyable família grega que vam conèixer a través del couchsurfing, aquest meravellós món cibernètic que obre les portes a noves maneres de viatjar. Els dies van passar de pressa com és habitual quan estàs fora de casa i coneixent coses noves.


Els nostres amfitrions

Ja des d’un primer moment, recent arribats a la ciutat i no havent vist més que el pis de la Lena, aquesta se’ns va endur a una trobada de “couchsurfers”, en el que anomenen el “Dumb Monday” (dilluns de tonteria), a fer el pagesot en una bolera d’un centre comercial.

El dia següent el vam dedicar a visitar l’Acròpolis i els seus voltants, per després fer el guiri tal i com Déu mana (o com si diguéssim, tal i com la Lonely Planet recomana) .
A partir d’aleshores la nostra activitat diària va consistir en deambular per la ciutat, no tan sols pel centre sinó també per altres zones (com ara la petita excursió nocturna al Mont Licabeto, des d’on es tenen unes vistes genials de tota la ciutat, o la marató que ens vam fotre recorrent cada carrer a prop del port).

L'Acròpis i el Gorka que té gana!!

L'Àgora i una espècie d'aligot del port

Posta de sol al Mont Licabeto i la seva església (casi totes tenen les creus de neon!)


Els dies passaven i natres seguíem ocupant el sofà de la nostra amfitriona, sense gaires més preocupacions que les d’aconseguir menjar un bon i econòmic souvlaki (el nostre shawarma de sempre, però a la grega), que podríem dir que ha sigut el nostre esmorzar, dinar i sopar durant tota la setmana. Tant sols heu de veure les talles perdudes a les fotos (mama vull una sopa!!!).

Deambulant per aquesta Atenes contemporània (ja se sap que els atenencs no viuen al parthenon ni practiquen sexe anal pels carrers, però que coi, a vegades fan falta aclariments) que a vegades sembla tenir un peu a Europa i l‘altre no se sap ben bé a on, ens preguntàvem si els grecs treballen a alguna hora, perquè a les terrasses i a les places mai hi falta gent. Aquí es respira un altre ambient, no sembla haver-hi l’estrès típic d’una capital occidental (o nosaltres no l’hem arribat a percebre). Així és com el Gorka va descobrir el seu cafè frappé, un exquisit cafè expresso però el triple de gran (greek way), que si no fos pel seu preu abusiu (fins a 5€!!) ens haguéssim passat el dia bevent de terrassa en terrassa, i tiro per que em toca.



Un típic cafè amb el típic vell, i un altre d'atípic (no hi ha ningú!?) al barri de Plaka (deu ser que és zona guiri...)



Graffiti d'un edifici, també molt típc, n'està tot ple (alguns de molt xulos)!

Ens ha sobtat la contradicció de veure constantment imatges de sexe homosexual exposades a totes les vitrines de les botigues de souvenirs, i al mateix temps adonar-nos de com n’és de masclista i homòfoba la societat grega (segons una enquesta feta entre el jovent universitari, els grecs prefereixen tenir un fill toxicòman que un d’homosexual – Manda güevs! –).


... I quines faldilletes i pompons!

Tornant al que estàvem explicant: l’últim dia a la ciutat, després de mirar bé i per tot arreu a quin coi d’illa anar com a destí següent, ja que la temporada d’hivern no dona per a més i els ferris no son tant abundants com a l’estiu, vam anar a una altra trobada de couchsurfers en un bar anomenat “Anonimos”. Aquest cop vam ser unes trenta persones en la seva majoria grecs, però hi havia un important percentatge d’andorrans (nosaltres a escala som un percentatge si més no). Però cal destacar la presència de tot un personatge, l’Alexandros, un grec de vint i set anys que en tant sols un parla perfectament el català, organitza concerts d’Ska català a Atenes (és un fan dels Obrint Pas), es declara independentista, un dels fundadors de la penya barcelonista d’Atenes i un ferotge lluitador per la cultura catalana: Apa collons i fot-li fort! La vida te da sorpresas..... sorpresas te da la vida! Així que ens vam passar la nit parlant més català que a Andorra! Je je je



La nit (de xarrameca amb l'Alexandros) .... i el dia (guerra de Playmobils amb l'Angelos!)

... I bé xiquets i xiquetes, fins aquí les nostres peripècies a Atenes, ja que el dia següent vam carregar la nostra petita caseta a l’esquena i cap al ferri que l’illa de Naxos ens espera, i ens han dit que hi falta gent!! ...I com sempre, una miqueta més a prop d’orient.




Cuideu-vos molt i fins aviat!

[cambio y corto]

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno...veig q no m'acabo d'entendre amb aquest blog..jje...he escrit algo xo no surt..així q hi torno...jeje
Res q per akí se us troba a faltar...q a falta de "lokos" q s fotin un gintònic i un altre (el gerard segueix a reus)pos me'ls foto yo! jeje..si es que em feu seguir el mal camí..jeje!
Una abraçada ben forta als dos i a passar-ho de lujo...cabrons!! jeje

onaturalistic ha dit...

Eiii!!!espero que la estén pasando bien, cabrones!!! dice Matias.Sabeis que de la isla de Naxos viene mi familia?! Porfavor sacadle fotos a las comidas!!Boludosss!!

Ei hola!! aqui la Ona desde Girona, esmorzant amb el senyor Matías!! Que és el seu aniversari!!! 27 primaveres fa el senyor!!!
Ohh!! el que donaria per poder pendre un café frapé a l'hombra de l'acropolis!! I que els millors auguris de la deesa Athena, protectora de la ciutat us acompanyin en aquesta odissea per les illes gregues!! Salut i força!!
Per cert, us comuniquem, amb llagrimes als ulls d'emoció, que assistirem el pròxim 30 de març de 2009(encara falta una miqueta) a l'esperat concert de ses señores majestats infernals, qe no son els Rolings, si no AC/DC!!!! JEJEJE!! ja tenim les entrades!!!
Ape!! a cuidarse que us trobem a faltar ja cabrons!!!

onaturalistic ha dit...

Mentira!! que ja li he borrat dos anys de la seva existència... 25 anyeta fa el Mati!!

Anònim ha dit...

Hola,

de fet ja havia escrit un llarg comentari abans però sembla que no li ha agradta al "????"

Ho intento de nou. ara més curt, m'he quedat sense wifi i el PC de l'Albades del que escric és realment lent i sorollós.

ja intentaré connectar demà de moment molts petons

Anònim ha dit...

Ona, Gorka, espero que tot us vagi molt bé i sobretot feu moltes fotos, que despres podrem fer un montatge aixi ben parit eh jajaja
cuideu-vos molt! Per cert m'ha agradat la ultima foto, no sabia que haguessiu comprat accions de transmediterranea. xdd

laia ha dit...

holaa torno escriu jo 3 min despres d'haver escrit als comewntaris de les primeres fotos que vau posar. Ai! es que no maclaro gaire!!!

Bueno tu, que mola mol l'alegria literaria dels vostres escrits i que , ai, ona.. si no fos pk crec que estudiaves foto, m'ho crec i tot lu del barco!

petons!!

ai, i saludos a la trupe de girona ona, yoann, y felicidades matias!

feu boonda

Anònim ha dit...

hola nois vaig seguin el vostre itinerari, vui dir·li alba ke ara per ara els millors gintonics mels foto jo amb gin hendriks i en contes de llimona pepino, collonuts... aneu a mikonos i a santorini pujeu a peu i deixeuvos atropellar per el burros ke baixen cagan llets i hosties no relliskeu amb les tifes...tireu moltes fotos....apadeu un gran fan vostre es lavi jaume....

Kikuu ha dit...

Ei, mira m'heu fet enveja i he decidit fer-me un blog. No serà tan espectacular com el vostre, però s'intentarà aproximar-se amb fotos més o menys bones de la vida d'un gironí jeje. Per cert, qua n tingueu temps mireu-vos aquest video que vaig fer per la uni:

http://es.youtube.com/watch?v=MgcxSgR8x50

Unknown ha dit...

Iepa gent!
veig que les coses van de putis! quina sort!!!! per aquí tot igual de bé! per fi obren pistes així que Ona tranquila que jo ja faré algunes baixades amb la taula d'snow per tu! jejeje

Apa xatos passeu-vos-ho de conya i com ja ha dit en kiku feu moooltes fotos!!!

Anònim ha dit...

Molto benne!! Molts maques les fotos, si senyor, i la veritat molta enveja!! LU del vostre amic el grc-català m´ ha deixat de pedra!! Disfruteu molt, feu moltes fotos a porter-se bé!! I por el amor de dios!! Comer bien, coño!!! ;)
Un petonàs pels dos!!

Anònim ha dit...

Ona y Gorka espero que todo esté bien y lo paséis muy bien, tengo resaca con vuestra hermana, y mira, os he visto y me apetecía deciros algo. Espero que todo vaya estupendo...jajaja..se nota q estoy de resaca no?? va en serio, os queremos!! besikos..ala a tomar por saco!!

Maria ha dit...

Hola envejables viatgers!
És el 3r intent d'enviar-vos una nota. El 1r va ser per protestar per un comentari sobre un jove en un cafè de Plaka. Un cop passat l'ensurt, us felicito per la crònica del viatge i ja estic esperant les que feu des de llocs més a l'orient. Una abraçada

Αλέξανδρος Μπαβέας ha dit...

M'agrada molt la historia dels vostres viatges... Seguiu aixi!

Una abraçada des d'Atenes!